Cykler gratis med S-toget

”Cykler gratis med S-toget?” lyder overskriften i en af artiklerne i dette nyhedsbrev. Men nu kan man egentlig godt slette spørgsmålstegnet, for DSB har besluttet at forlænge forsøgsordningen med gratis cykler.

Flere ”flexrum”, dvs. rum til cykler og barnevogne, var det største ønske blandt kunderne i DSB’s store idékonkurrence i sommer.

Hos Dansk Cyklist Forbund vækker DSB-beslutningen glæde:
”For cyklisterne er det en tidlig julegave, at forsøget med gratis cykler i S-toget forlænges, og at DSB øger antallet af flexrum. Cyklisterne er begejstrede for ordningen, da det ofte er meget hurtigere at kombinere S-tog og cykel end at tage bilen”, udtaler Jens Loft Rasmussen, direktør for Dansk Cyklist Forbund.

Antallet af cykler i S-toget er mere end fordoblet (111 procent) i 2010, svarende til 2,5 millioner ekstra cykler. Det er en ekstraordinær høj vækstrate, som afspejles i tilfredsheden med tiltaget. Hele 87 procent af alle S-togskunderne er tilfredse med muligheden for at kunne medtage cyklen gratis, viser en undersøgelse Megafon har lavet for DSB.