Lær at cykle som voksen

Dansk Cyklist Forbund udarbejdede i samarbejde med forlaget Alfabeta i 2005 en undervisningsbog til voksne, der gerne vil lære at cykle.

”Lær at cykle som voksen” nu er udsolgt fra forlaget, men kan downloades gratis: Hent “Lær at cykle som voksen” (facsimile pdf 4.9mb)

Håndbog i balance- og trafiksikkerhed

Undervisningsmaterialet består af en elevbog og en lærervejledning. Elevbogen er på 48 sider med masser af billeder og illustrationer, som viser de forskellige øve- og trafiksituationer beskriver et forløb på 21 trin – fra de indledende balanceøvelser til den afsluttende rutine og sikkerhed i trafikken.

“Lær at cykle som voksen” kan bruges som håndbog, hvis man selv har lyst til at gå i gang. Men bogen er velegnet i forbindelse med et tilrettelagt undervisningsforløb, et hold og en vejleder, hvor man kan få støtte og bakke hinanden op. Derfor er der også udarbejdet en lærervejledning.
Lærervejledningen indeholder både kommentarer til selve undervisningsforløbet og generelle organisatoriske og praktiske oplysninger. Samt en adresseliste over undervisningssteder. Lærervejledningen kan hentes til fri afbenyttelse.

Undervisning i mange sammenhænge

Der er i nogle år foregået cykelundervisning på dette indvandrer- og flygtningeområdet i forskellige sammenhænge. F.eks. har integrationscentre i forbindelse med Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp udbudt cykelkurser. Det samme har lokale Agendacentre, Kvarterløftscentre og Grønne Guider. Samt Sprogskoler, Daghøjskoler, Aftenskoler og idrætstilknyttede institutioner.

Undervisningen har været gennemført af entusiastiske folk, der har set behovet opstå. De fleste indvandrere og flygtninge kommer fra kulturer, hvor det ikke er almindeligt, at man lærer at cykle som barn. Men mange får behov for at kunne cykle i forbindelse med uddannelse og arbejde. Andre ønsker at få en større mobilitet og frihed. Og endelig er der nogen, der bare har lyst til at lære det, fordi deres børn – og alle andre – kan.

Dansk Cyklist Forbund har fået støtte til projektet fra Friluftsrådet, Undervisningsministeriet og Sundhedsstyrelsen.

Læs “Lær at cykle som voksen” (facsimile pdf 4.9mb)