Offentligt stelnummerregister på vej

Pengene strækker længere, hvis du køber cyklen brugt. Men som det er i dag, kommer forbrugeren nemt hjem med en stjålen cykel. Politiet har nemlig længe siddet tungt på det register, som kan fortælle om sælgeren har rent mel i posen eller ej.
- Jeg fatter ikke, hvorfor forbrugerne ikke har adgang til et register, som kan gøre livet sværere for tyve og hælere og nemmere for cyklister, udtaler Jens Loft Rasmussen, der er direktør i Dansk Cyklist Forbund.
Cyklistforbundet har længe kæmpet for at få åbnet stelnummer-registeret – f.eks. ved at få det lagt ud på nettet. Nu er der opbakning både fra politikere og fra forsikringsbranchen, og politiet vil i den kommende tid undersøge, hvordan oplysningerne kan gøres lettere tilgængelige.
Tryggere køb af brugte cykler er dermed rykket et skridt nærmere.