Velo-city Global 2010 – Verdens største konference om cyklisme i København

Snart lyder startskuddet til verdens største internationale cykelkonference. D. 22.-25. juni slår København dørene op for omkring 1000 by- og trafikplanlæggere, cykeleksperter, forskere, beslutningstagere og NGO’er fra hele verden, som sammen skal diskutere muligheder og udfordringer ved udviklingen af cyklen som transportform.

Programmet er næsten på plads, og man kan som deltager blandt andet møde:

• Enrique Peñalosa fra Colombia, Formand for Institute for Transport & Development Policy, der rådgiver lande i Asien, Latinamerika og Asien med at fremme cyklisme og offentlig transport.

• Danske Jan Gehl – som med udgangspunkt i fodgængere og cyklister udvikler bæredygtige byer i hele verden..

• Indiske miljø- og græsrodsaktivist Vandana Shiva – som har lang erfaring med bottom-up demokrati
med en styrkelse af det ”almindelige menneske” som den mest direkte vej til udvikling

• Lake Sagaris, byplanlægger og journalist, som blandt har indført bilfrie søndage i Santiago, Chile

• John Whitelegg, anerkendt britisk forsker i bæredygtige transportformer

• Plus et væld af talere fra Afrika, Latinamerika, Asien Europa og Nordamerika – alle stærkt engagerede i at udvikle sunde bæredygtige byer – med fokus på cyklens rolle heri.

Konferencen har – som den logiske og meget konkrete fortsættelse af COP15 – politisk bevågenhed, og vi er stolte af teknik – og miljøborgmester Bo Asmus Kjeldgaard, Overborgmester for København Frank Jensen samt EU-kommissær Connie Hedegaard vil bidrage med den politiske vinkel – fra såvel et lokalt som globalt perspektiv.

Du kan læse 3. announcement for konferencen  her og på www.velo-city2010.com kan du læse om programmet, hvordan man registrerer sig samt de seneste updates.