Cykelruteplanner på nettet

Der er grøde i cykelruteplanner-verden. Cyklisterne har længe ventet på et funktionelt værktøj, der kan gøre det lettere for cyklisten at finde vej.
Et digitalt cykelrutekort kan udgøre et grundlag for cykelplanneren, men kommunerne har endnu ikke digitaliseret stinettet. Man kunne tænke sig at en cykelruteplanner blev integreret i Rejseplanen, hvorved man får en umiddelbar mulighed for at kombinere cykel og offentlig transport.
Der er forskellige interessenter og forskellige forberedende arbejder i gang på dette område. Og en del meninger om, hvordan det skal gennemføres, i hvilket regi, det skal ligge og i samarbejde med hvem.
Vi vil gerne have overblik over de forskellige tiltag. Så hvad ved du (som du må fortælle) og hvad mener du? Skriv dit bud i kommentarfeltet nedenfor.

Kommentarer

2 kommentarer indtil videre. Comments are closed.
 1. Odense Kommune har i samarbejde med Eniro lavet en cykelruteplanlægger, se:
  http://www.odense.dk/web4/cyklisternesby/find%20vej/ruteplanlaegger.aspx

  Eller finde den sikreste skolevej, se:
  http://www.odense.dk/home/WEB4/CyklisternesBy/Find%20vej/Find%20skolevej.aspx

  Next step er at få tilbudt cykelruteplanlæggeren på mobiltelefonen i kommunes MobilGuide.

  Odense Kommune har sat gang i en række initiativer, læs mere på: http://www.odense.dk/cyklisternesby
  - alt sammen for at være Cyklisternes By!

 2. Niels Beck,

  Når jeg cykler ude i Europa orienterer jeg mig i WikiMap, hvor man kan tilføje “Cycleways”! Det er en hurtig og billig metode for at få et groft overblik over cykelruter og stier. Desværre er det slet ikke retvisende. Der er stor forskel fra land til land hvordan man har indlagt cykelstier. Derfor er måske groft målt ca. 50% af cykelstieerne i et land “usynlige”. WikiMap har link til mange forskellige cykelsider på nettet, og bruges derfor bredt.
  Jeg har søgt at indlægge cykelstier for Danmarkin WikiMap, men det er af andre brugere blevet afvist! Måske er mine stier allerede pr. december 2009 fjernet igen, prøve selv at se efter.
  DER ER BESTEMT BRUG FOR ET STED PÅ NETTET HVOR MAN KAN ORIENTERER SIG OM CYKELSTIER I DANMARK!
  Det findes ikke p.t.! Der investeres millioner i cykelstier, men hvor ligger de egentlig? Bortset fra dem ved mit hjem? Hvad gør planlæggerne og politikerne når der skal planlægges nye stier? Hvor slår man op og får information om stinettet? Man kan f.eks. kører fra København over Fyn til Tyskland på ubrudt cykelsti bortset fra 10 km ved Nyborg og et kort stykke udenfor Korsør! Vidste du det? Skal du til Rødby, så er der en sort plet mellem Herfølge og Vordingborg, ingen cykelsti!