Findes der cykler til gigtramte?

Svend Cykler på sin tilpassede cykelMange med bevægeapparatsproblemer i arme, skuldre, nakke og ryg holder op med at cykle. En forudgående research foretaget af RevalideringsCentret i Herning har vist, at mennesker med bevægeapparatproblemer i arme, nakke, skuldre og ryg ikke kan eller kun vanskeligt kan benytte de eksisterende cykelprodukter på det danske marked. Det betyder, at mange holder op med at cykle, da de ikke længere magter den statiske, fastlåste, stødabsorberende del af cyklingen, eller kun vanskeligt kan udføre denne del af cyklingen. De giver udtryk for, at det er et stort problem at skulle undvære cyklen. Dette har en række konsekvenser for deres mobilitet og er dermed med til at besværliggøre hverdagen.

Læs rapporten og se kort PowerPoint-præsentation af undersøgelsen

Kommentarer

4 kommentarer indtil videre. Comments are closed.
 1. Jon Bendtsen,

  Jeg er skuffet over at undersøgelsen slet ikke nævner liggecykler som en mulighed. Liggecykler fås både som 2 og 3 hjulede, hvor de 3 hjulede har den fordel at der behøver man ikke aktivt holde balancen. Men ellers så er liggecykler meget behagelige at køre på.

  Denne her har fx. MEGET let indstigning:
  http://www.lightfootcycles.com/smoothie.php

  Ellers så er her en 3-hjulet:
  http://www.hasebikes.com/33-0-liegedreirad-lepus-comfort.html

  Og endelig så fås de altså også med fuld kabine rundt om så man ikke bliver våd, se mere her:
  http://leitra.dk/

  Der findes mange forskellige liggecykler, nogle er beregnet til race, andre til touring, nogle til hverdagen, andre til bare at cruise. Fælles for dem alle er at man pga. hovedets vinkel sagtens kan se både vejen og en god del af himlen.

 2. Kirsten Thorhauge,

  Kære Helge Thomsen.
  Vi brugte de gode saddelpinde og forgafler, som man også bruger til mountainbikes. De fleste cykelhandlere har dem, eller kan skaffe dem. Det kan godt betale sig at gå efter kvalitet. en blød affjedring med lang vandring, hvis man har større problemer. En grundig afprøvning er vigtig, og i vintersæson har cykelhandlerne bedst tid dertil.
  Flere cykelmærker har efterhånden et par modeller med affjedret saddelpind og forgaffelaffjedring indbygget i deres komfortmodeller.
  Det er muligt at søge tilskud til “særlig indretning” efter hjælpemiddellovgivningen, hvis funktionsnedsættelsen er betydelig og behovet er væsentligt, hvis man f.eks cykler til arbejde.
  Venlig hilsen Kirsten Thorhauge.

 3. Helge Thomsen,

  Jeg har med stor interesse set jeres Power Point.
  Kan I henvise til, hvor man kan få fjedrende saddelpinde og forgafler.
  Med venlig hilsen,
  Helge Thomsen

 4. Kirsten Thorhauge,

  Mailadresser og telefonnummer i rapporten er fra det tidligere Ringkjøbing Amt.
  Interesserede er velkomne til at kontakte mig på kirsten@thorhauge.dk