Bike-Pit – et nyt bymøbel

Slut med skæve hjul og ridser på stellet, fordi cyklen er væltet! Det nye cykelstativ, Holbech Bike-Pit, sikrer en optimal opbevaring og beskyttelse af cyklen i det offentlige rum.

En regnfuld eftermiddag bankede det på døren hos Holbech Technic. Uden for stod en mand med en idé til et nyt cykelstativ – han ville fiksere cyklen på sadlen. Hans begrundelse var, at de eksisterende cykelstativer invaliderer cyklerne ved at holde på hjulene.

Holbech Technic, som beskæftiger sig med produktudvikling, gik derefter i tænkeboks og begyndte at skitsere på mulige løsninger. Resultatet af alle disse overvejelser blev den nye Holbech Bike-Pit, som i sin funktion er helt nytænkt i forhold til opbevaring og tyverisikring af cykler i det offentlige rum. – Under udviklingen var der ikke kun høje krav til de nytænkte funktioner, men også et ønske om at skabe et skulpturelt bymøbel. Designet med de rene linjer binder gadebilledet harmonisk sammen. Bike-Pit komplementerer såvel ældre som moderne arkitektur.

Funktionalitet, kvalitet og fleksibilitet
Med sin enkle virkemåde afhjælper den nye Holbech Bike-Pit mange af de problemer, der er med de eksisterende løsninger inden for cykelstativer/-opbevaring.

Udover at sikre cyklen til en fastboltet stålstander, holder Bike-Pit også sadlen tør. Derudover er det nye cykelstativ lavet i kvalitetsmaterialer, som sikrer såvel et flot udseende som en lang holdbarhed.

Bike-Pit er fremstillet i glasblæst rustfrit stål, hvilket giver en mat og flot overfladefinish. På den måde sikrer vi samtidig, at stativet kan holde i mange år.

Miljøvenlighed
For at skåne miljøet mest muligt foregår produktionen af Holbech Bike-Pit i Danmark, hvilket sparer miljøet for en masse transport.

Alle underleverandørerne er ligeledes danske, hvilket – ud over at skåne miljøet – sikrer den størst mulige overvågning af kvaliteten af såvel delkomponenter som de færdige produkter.

Holbech Bike-Pit er vores bud på en fremtidig løsning til sikker opbevaring af cykler, som udover at være funktionel også kombinerer design, kvalitet og miljøvenlighed.

Sådan bruges stativet
Cyklen køres ind mellem rørprofilerne, hvor efter sadelbeskytteren presses ned over sadlen. Den fastmonterede stålwire føres igennem stellet og fastlåses til standeren, således cyklen nu er fastlåst.

For at gøre Bike-Pit så anvendelig som mulig er den designet i flere udgaver, grundkonceptet er dog det samme som ses på ovenstående billede.

Bike-Pit er en ny måde at tænke cykelparkering på, og med sit enestående design, er Bike-Pit velegnet til steder, hvor funktionalitet og design skal gå op i en højere enhed.

Af Nikolaj Hansen
Holbech Design
E-mail: info@holbechdesign.dk