Vi cykler til arbejde udfordrer til cykeldyst

Holdindsatsen er i fokus i årets udgave af Vi cykler til arbejde, der løber af stablen fra 5.-31. maj 2008. Tilmeldingen er netop åbnet for ansatte på alle landets arbejdspladser. Novo Nordisk og DONG Energy bakker sammen op om kampagnen.

I år er der en rejse til Canada på spil for det cyklende vinderhold. Og mange andre hold vinder cykler, solbriller og andet lækkert grej. For holdkaptajnerne er der desuden lodtrækning om en cykelferie for to til Cuba som tak for deres indsats. Så det gælder bare om at komme op på den tohjulede og cykle til arbejde fra 5.-31. maj.

Kampgejst og holdånd
- At kæmpe sammen som et hold er i år i fokus. Derfor har kampagnens hjemmeside fået en ekstra funktion, hvor det er muligt at udfordre et hvilket som helst andet deltagende hold. Det kan forhåbentligt øge motivationen for at tage cyklen til arbejde så mange dage som muligt – for hvem vil ikke gerne vinde?, spørger kampagneleder Trine Juncher Jørgensen.

Hun henviser i øvrigt til, at en stor del af deltagerne i de forrige års Vi cykler til arbejdekampagne har nævnt konkurrence som en vigtig motivationsfaktor for at deltage. – Og desuden synes de bare, at det er rigtig sjovt at konkurrere mod hinanden på holdet og arbejdspladsen, fortæller hun.

I år er konkurrencen så, som tidligere nævnt, blevet udvidet. På hjemmesiden www.vcta.dk kan man løbende følge med i stillingen. På den måde kan hvert hold se, om der skal gøres en ekstra indsats for at komme til tops i klassementet.

Stærk alliance
Kampagnen arrangeres af Dansk Cyklist Forbund og Dansk Firmaidrætsforbund. I år er både Novo Nordisk og DONG Energy samarbejdspartnere på kampagnen. To af de tunge drenge i det danske erhvervsliv har skabt en stærk alliance for at få flere danskere op på cyklen for derigennem at forbedre folkesundheden og miljøet. Og naturligvis samarbejder de to virksomheder om at få så mange medarbejdere som muligt til at tage cyklen.

Når man cykler til og fra arbejde hver dag, tæller det med i de 30 minutters daglig motion, Sundhedsstyrelsen anbefaler voksne mennesker. Desuden sparer man miljøet for 0,75 kg CO2 hver gang, man kører 5 km på cykel frem for at tage bilen. Det lyder måske ikke af meget, men på årsbasis bliver det til en hel del.

- Derfor er vi rigtig glade for, at to så toneangivende virksomheder går foran med et godt eksempel, siger Trine Juncher Jørgensen, der håber på, at deltagerantallet i år bliver rigtig højt: – Jo flere vi er, jo sjovere bliver det – og jo større bliver virkningen.

Tilmelding:
Vi cykler til arbejde-kampagnen henvender sig til alle arbejdspladser med mindst fire ansatte. Medarbejderne cykler i hold, der konkurrerer indbyrdes om at cykle til arbejde flest dage i løbet af maj måned.

Tilmelding på www.vcta.dk senest den 21. april.

Yderligere oplysninger:
Dansk Cyklist Forbund: Trine Juncher Jørgensen, tlf. 33 38 24 62 eller Rikke Ravn, tlf. 33 38 24 75.