Vi cykler til arbejde 2005 – 2700 år på cykel

87.000 medarbejdere fra danske arbejdspladser cyklede tilsammen 1 million dage under motionskampagnen Vi cykler til arbejde. 16 glade cyklister skal en tur til Grønland. De vandt årets hovedpræmie.

– Nej, det er da løgn, det lyder jo helt vildt, udbrød holdkaptajn Anett Lau Riis, da hun fik den glade nyhed om, at hendes cykelhold Bjerggederne skulle af sted til Grønland. Torsdag fik de overrakt en gavecheck på den rejse, som var hovedpræmien i årets Vi cykler til arbejde-kampagne.

Grønlandsrejsen sponsoreres af HEXAL A/S. Bjerggederne blev udtrukket blandt næsten 9.000 deltagende hold. Ud over rejsen var der cykler og godt grej til over 700 heldige deltagere.

1 million cykeldage
De 87.000 kampagnedeltagere cyklede til arbejde over 1 million dage i de fire kampagneuger.

I fællesskab tilbagelagde de svimlende 9 millioner kilometer. Det svarer til at cykle 1.200 ture rundt langs Danmarks samlede kyststrækning. Hver enkelt deltager bidragede i gennemsnit med 12 cykeldage og lige over 100 kilometer i sadlen.

Vi cykler til arbejde arrangeres af Dansk Cyklist Forbund og Dansk Firmaidrætsforbund i samarbejde med HEXAL A/S. Kampagnen kørte i år for 8. gang. Der blev trådt i pedalerne fra 25. april til 22. maj.