Alle Børn Cykler – igen!

Kampagnen Alle Børn Cykler gennemføres igen i uge 37 og 38. Landets kommuner kan være med til at sætte sund livsstil og børns cykling på dagsordenen i lokalområdet.

Børn og cykling er i fokus i Alle Børn Cykler, som arrangeres af Dansk Cyklist Forbund med støtte fra Trafik-, Undervisnings- samt Indenrigs- og Sundhedsministeriet. Formålet er dels at få flere børn til at cykle mere, dels at sætte en debat i gang både i hjemmene og på skolerne omkring transport- og sundhedsvaner. I 2002 gennemførte 61.000 elever fra 3.500 klasser Alle Børn Cykler. Eleverne cyklede i gennemsnit 8,6 dage ud af 10 mulige. Ud af landets 275 kommuner havde de 225 én eller flere klasser med.

Alle kan være med
Kampagnen henvender sig til alle elever i 0.-10. klasse. De yngste kan erstatte cykelturen til skole med en tur efter skoletid. Det tæller nemlig med, at de træner til at blive sikre cyklister. Alle er velkomne til at tage far eller mor med på cykelturen.

“Vi forventer at få endnu flere børn med i år. Responsen fra 2002, hvor Alle Børn Cykler kørte første gang, var overvældende positiv”, siger projektleder Susan Jespersen og fortsætter: “Det skal understreges, at Cyklistforbundet ikke mener, at børn skal ud i trafikken for enhver pris. På nogle skoler vil det ikke være forsvarligt. Meningen med Alle Børn Cykler er, at de, der har mulighed for at cykle til skole, skal opmuntres til det. Samtidig ønsker vi at være med til at skabe en lokal debat om forholdene for cyklister – og i forlængelse heraf også en forbedring af disse.”

Kommunal samarbejdspartner
Kommuner kan blive samarbejdspartnere i Alle Børn Cykler og derved profilere kommunen i forbindelse med kampagnen. Som samarbejdspartner kan kommunen få sin egen side på kampagnens hjemmeside, ideer til lokale aktiviteter og konkurrencer samt udkast til invitationsbrev og pressemeddelelser. Det koster 100 kr. pr. skole i kommunen at blive samarbejdspartner, dog min. 500 kr.

Mere information om ABC
På hjemmesiden www.abc-abc.dk kan du læse mere om Alle Børn Cykler. Eventuelle spørgsmål rettes til Dansk Cyklist Forbund, Tanja Grønvall eller Susan Jespersen, på telefon 33 32 31 21 eller pr. mail abc@dcf.dk.