Alle Børn Cykler i 225 kommuner

Succes for Dansk Cyklist Forbunds kampagne som der nu søges midler til gentagelse af.

61.000 elever fra 3.500 klasser gennemførte i september kampagnen Alle Børn Cykler – en dyst på to hjul for klasser over hele landet. Eleverne cyklede over en halv million dage til skole. I alt svarer det til 84 ture jorden rundt.
Hvis hver elev var blevet kørt i skole i bil i stedet for at cykle, ville benzinforbruget have været på over 280.000 liter. Cykelturene har sparet en CO2-mængde, som man kunne fylde 37 millioner 10-liters balloner med.
Med deltagere fra 225 kommuner kan kampagnen roligt betegnes som landsdækkende. Omkring 35 af kommunerne gik aktivt ind og støttede kampagnen med økonomisk hjælp til deltagende klasser,
lokale aktiviteter og andet.

Sponsorer søges til gentagelse
Alle Børn Cykler er arrangeret af Dansk Cyklist Forbund og blev i år gennemført med støtte fra Trafikministeriet.
- Vi synes, at det er flot, at børnene har deltaget så aktivt og cyklet så mange ture, siger Cyklistforbundets direktør Jens E. Pedersen og fortsætter:
- Vi håber at kunne skaffe midler fra private og offentlige sponsorer, så vi kan gennemføre Alle Børn Cykler igen til næste år.

Ikke i tvivl om effekten
6.b fra Præstemoseskolen, Hvidovre, vandt 1. præmien: Et to dages ophold på et ferie- og aktivitetscenter. Eleverne i klassen cyklede i alt 150 gange til skole. Under kampagnen arbejdede klassen bl.a. med skemaer, hvor børnene sammen med deres familier klarlagde familiens transportvaner.
Ingelise Hjortshøj er ikke i tvivl om effekten af at være med i Alle Børn Cykler:
- Børnene har fået øjnene op for, at cyklen er et godt transportmiddel at bruge, siger hun.